Caves du Manoir du Grandouet

Vi gjorde om litt på dagens rute, siden sola skinte og været var bra. Vi hadde egntlig tenkt å dra til Rouen i dag, men tok cider ruta i stedet så vi skulle være sikre på å få kjørt den i godvær.

Vi kjørte ut av Lisieux og kjørte noen kilometer før vi stoppet på et fantastisk flott sted som så ut til å være et sted hvor det ble produsert cider tidligere.

Caves du Manoir du Grandouet

Caves du Manoir du Grandouet

Det er godt mulig det fortsatt produseres cider der, men det så ut som de hadde laget ett lite museum med gammelt utstyr. Det var også en liten sal, hvor de tydeligvis viste film om produksjonen.

Dørene stod oppe overalt, men vi så ingen folk. Det er helligdag i Frankrike i dag, så det er godt mulig det var derfor det var så stille der. Stedet heter Caves du Manoir du Grandouet.

Cambremer

Den første byen vi stoppet i var Cambremer. Veldig koselig liten by med typiske små bindingsverkshus og en stor kirke midt i byen. Bak kirken var det kunstutstilling i et lite lokale.

Det viste seg å være en hel familie som hadde utstilling, far malte aquareller, mor malte oljemalerier av blomster og datteren var en slags multikunstner, som lagde alle slags kreasjoner fra keramikk, til bilder og skulpturer.

Jeg likte spesielt aquarellene, og kunstneren selv pratet i vei på knotete engelsk og fortalte om bildene og hvor de var malt. Vi fikk et bilde av han, en reproduksjon riktignok, men allikevel! Jeg tror han syntes det var stort at vi var så interessert i hva han drev med.

Crèvecoeur en Auge

Det neste stedet vi stoppet var ett middelalder slott/sted som heter Crèvecoeur en Auge. Hadde det ikke vært for parkeringsvakter og andre «kommersielle» innslag, så hadde jeg følt at jeg kom flere hundre år tilbake i tiden.

Stedet var i full drift, for å si det sånn. Folk gikk kledd i middelalder kostymer og holdt på med sitt. Noen sydde klær, noen smidde og andre spilte på eldgamle instrumenter. Etter lukta å dømme var det nok ingen av dem som hadde dusjet på en ukes tid.

Stemningen der var helt spesiell, høner og geiter gikk løse omkring. Det var hester, kuer og griser i egne innhegninger.

Dette slottet lå egentlig ikke på selve cider ruta, det var en liten avstikker.

 

Beuvron-en-Auge

Beuvron-en-Auge - Cider ruta i Normandie

Tilbake på cider ruta igjen, kom vi til byen Beuvron-en-Auge. Dette tror jeg er den vakreste byen jeg noen gang har besøkt. Her består sentrum av over 40 bindingsverkshus. Bildene yter ikke stedet rettferdighet, men sier litt om hvor fint det er her.

Det var en rolig og avslappet atmosfære her. Folk tuslet rundt i gatene eller satt på cafe og betraktet livet. Om du ikke tar hele cider ruta, så kjør i allefall innom denne byen! Også her var det mange små sjarmerende butikker.

En del souvernirer og selvfølgelig cider og calvados butikker. Men også mange andre små spennende butikker med all mulig slags krims krams. Vi spiste lunsj på ett sted som var en blanding av kiosk, cafe og butikk. Det var ingen «höjdare», men ikke det verste jeg har spist heller. Camembert og cider får man nesten uansett hvilken rett man bestiller. Det hører liksom med til alt her i Normandie!

Ett tips: Sitter det mange mennesker på en cafe eller ett spisested, så er det som regel en grunn til det. Er det stille på ett sted og fullt på nabo restauranten, så lønner det som regel seg å velge den som er full av folk.

En kirke, ett rådhus og ett overnattingssted, men hvor er alle sammen?

Veien videre gikk på snirklete smale veier. Jeg er litt usikker på navnet på det siste stedet vi stoppet, men det var ett pussig lite sted. Det hadde sitt eget lille rådhus, en kirke og ett hus som tilbød overnatting.

 

Tilbake i Lisieux, spiste vi middag på en asiatisk buffet restaurant. Finn sin favoritt mat! Han forspiste seg på alle mulige slags innbakte ting og tang, alt fra scampi til små kyllingboller. Og jeg spiste alt for mye sushi. God mat og en fin avslutning på dagen.

Ciderruta er ett must å få med seg hvis du skulle besøke området her!