Dinan og Lehon

I dag tok vi det litt rolig på morgenen. Jeg våknet for en gangs skyld ganske tidlig, rundt åtte. Men i følge Finn var det altfor tidlig for meg å stå opp, så jeg snudde meg rundt og sov ett par timer til 🙂

Dagens plan var å utforske Dinan og Lehon pluss ett par steder til. Men vi rakk aldri mer enn de to stedene. Dinan er en relativt stor by, med rundt 11 000 innbyggere. Dinan går for å være en av de best bevarte middelalderbyene i hele Bretagne.

Sentrum i Dinan

Sentrum i Dinan

Vi parkerte litt utenfor selve sentrum(gratis parkering!), like ved turist kontoret. Derfra er det bare å gå ett par kvartaler, så er du midt i den gamle bydelen i Dinan, Vieille Ville.

Klokketårnet i Dinan

Dinan har også ett gammelt klokketårn. Det kan ikke sammenlignes med det i Rouen, men er allikevel en av Dinan’s severdigheter. Du kan klatre opp til toppen og beundre utsikten derfra.

Shopping i Dinan

I samme gate som klokketårnet ligger det også mange butikker. Mye souvenirer, men også mange klesbutikker og andre butikker. Selv i souvenir butikkene var det mye spennende å se på her. Ikke bare postkort og ting du får kjøpt alle andre steder.

Blanc du Nil, en av mine favorittbutikker når det gjelder sommerklær, ligger også her. De selger kun hvite bomullsklær. Jeg har etterhvert fått ett ganske bra utvalg av klær herfra. Blanc du Nil finnes både på Anfi del Mar på Gran Canaria og Juan les Pins på den franske rivieraen, hvor vi har vært mange ganger.

Rue du Jerzual og Rue du Petit Fort

Rue du Petit Fort

Rue du Petit Fort

Spesielt to gater er ett «must» å få med seg. Den ene er Rue du Jerzual og den andre er Rue du Petit Fort. Den ene gaten går egentlig over i den andre, så det er bare å finne Rue du Jerzual og følge veien ned til den lille havna ved elven Rance.

For de som trenger en pust i bakken i Rue du Petit Fort

For de som trenger en pust i bakken i Rue du Petit Fort

Disse gatene har overlevd bomber og kriger som har rammet så mange av de andre byene i Normandie og Bretagne. Bygningene er fra 15- og 16-hundre tallet og mange av dem er i dag «okkupert» av kunstnere, malere og glassblåsere, skulptører og vevere. Og små koselige caféer og spisesteder.

Flere steder langs disse to gatene sitter det gatemusikanter og spiller på instrumenter jeg aldri har sett maken til. Tenk deg en variant av lirekasse, trekkspill og langeleik. De passer perfekt inn i miljøet med sine kostymer. Men vi kjøpte ikke med noen cd’er hjem for å si det sånn!

Sjarmerene hus i Dinan

Sjarmerene hus i Dinan

Rue du Jerzual blir enda brattere når den går over i Rue du Petit Fort. Dette var hovedveien fra havna og opp til byen Dinan i gamle dager. Handelsmenn må ha jobbet hardt for å få med seg varene sine fra elva og opp til byen den gangen.

Den gamle havnen i Dinan

Nederst i Rue du Petit Fort kommer du til den gamle havnen i Dinan. Bilder herfra går igjen i alle guidebøker om Bretagne. Man kan ta en guidet båttur fra Saint-Malo til Dinan i sommermånedene med La Compagnie Corsaire. Turen tar to timer og tre kvarter og koster ca €30 per person. I Juli og August sørger La Compagne Corsaire også for buss tilbake til Saint-Malo. Du kan også ta båt fra Dinan til Lehon. Denne ruta går fem ganger daglig om sommeren og tar en times tid.

 

Den gamle havna i Dinan

Den gamle havna i Dinan

Her nede ved havnen er det en fredelig stemning, til tross for mange turister. Det ligger noen caféer og spisesteder her nede også. Vi tok oss en kaffe og en crépe i vannkanten og satt og så på båtene som gled sakte forbi.

Lehon

Sjarmerende Lehon

Sjarmerende Lehon

Vi tok samme vei tilbake til parkeringsplassen. Det var atskillig tyngre å komme opp den bratte bakken, men det var så mye å se på langs veien så det gjorde ikke så mye.

Vi har en bok hjemme som heter «De vakreste landsbyer i Bretagne» hvor vi hadde sett bilder av Lehon. Vi hadde lyst til å se om det var like fint i virkeligheten.

Lehon ligger bare noen minutter med bil fra Dinan. Det var akkurat like idyllisk som vi hadde forestilt oss. Ett helt fantastisk sted med massevis av sjarm. En liten pub, en kirke og selvfølgelig ett rådhus.

 

Lehon

Lehon

Bro over elven Rance

Bro over elven Rance

Og en malerisk steinbro over elven Rance. Ikke engang Michelin guiden har fått med seg dette stedet.

«De grønne reisebøkene fra Michelin er forøvrig de beste å ha med seg på tur. Her står stort sett alt du trenger å vite om byer og steder, overnatting og høydepunkter. Kan kjøpes fra Amazon»

Siste kveld i Saint-Malo

Solnedgang sett fra muren i Saint-Malo

Solnedgang sett fra muren i Saint-Malo

I morgen reiser vi videre til Saint Leonard des Bois i Alpes Mancelles, så dette blir siste kveld «Intra Muros»(innenfor murene). Vi var heldigere med maten i dag. Vi valgte en restaurant med sjømat som spesialitet. Det er det de kan her i Bretagne.

Nesten alt vi har spist av kjøtt har vært litt så som så. Finn fikk en av sine favoritter, laks og poteter, og jeg gikk på min fjerde porsjon med blåskjell på fire dager. Finn får heller ikke nok av råtne oster som stinker død mann, så det ble desserten hans.

Jeg tok en «Flan», det er en av spesialitetene her i området. Det er en slags «pudding» kake. Litt sånn midt i mellom fløterand og karamellpudding med tertebunn. Flan er vanlig mange steder i verden, men her i Bretagne putter man noen svisker i den og kaller den «Far Breton».

Kveldsstemning i Saint-Malo

Kveldsstemning i Saint-Malo

Dagens høydepunkt var den lile byen Lehon, men Dinan var også ett spennende sted