Fra Lisieux til Saint Georges og Mont Saint-Michel


Det har allerede blitt lørdag og vi har vært en hel uke i Lisieux. Så det er på tide å pakke koffertene og komme oss videre til neste sted. Enhver turist i Normandie må ha besøkt ett spesielt sted, og det er Mont Saint-Michel. Det er dagens endemål. Vi har booket et hotel som heter Le Saint Georges som ligger ca 10 km fra Mont Saint-Michel.

Finn var svært så fornøyd når vi sjekket ut av hotellet i Lisieux da han oppdaget at han bare måtte betale for sin egen frokost. Jeg er jo ikke så kvikk om morgenen, så han gikk ned og spiste frokost alene de fleste dagene, og tok med musli og yoghurt opp på rommet til meg. Det sparte vi faktisk over 700,- kroner på.

Mer skal det ikke til for å glede han 🙂 Og for min del er det verdt lang mer enn 700 kroner i uka å ha en så snill mann!

Marked i Lisieux

Ferske blåskjell på marked i Lisieux

Ferske blåskjell på marked i Lisieux

Før vi dro ut av byen, måtte vi ta en tur rundt i sentrum av Lisieux.

I dag var den nemlig ordentlig marked. Jeg vet jeg har sagt at Lisieux er en stille by, men lørdag formiddag er tydeligvis ett realt unntak.

Hele sentrum av byen var gjort om til en enorm markedsplass.

Her kunne man få kjøpt alt fra antikke møbler til undertøy, og mat…massevis av mat.

Grønnsaker i store mengder

Grønnsaker i store mengder

Det var ett delikatesse marked jeg aldri har sett maken til. Oster i alle former og fasonger, oliven, blåskjell og grønnsaker i mengder.

Og selvfølgelig epler i både fast og flytende form, med og uten alkohol.

Fiskehandler i Lisieux

Fiskehandler i Lisieux

Og fisk i store mengder og mange forskjellige arter.

Laks fra Norge er stort her tydeligvis. Du får norsk laks i alt fra pannekakefyll til pizzafyll.

 

Og blomster, både «gi bort» blomster og hageplanter.

Mange solgte også ferdig tilberedt mat som ble kokt på stedet i enorme gryter. Alt fra orientalsk mat med couscous til ferdig stekt and og kokte svineknoker.

Hageplanter på marked i Lisieux

Hageplanter på marked i Lisieux

Første stopp – Vire

Vi plottet inn Vire på gps’n da vi regnet med at det var ett passende sted å spise lunsj. Det eneste jeg har hørt Vire er kjent for, er en spesialitet som heter Vire Chitterlings. Det lærte jeg etter å ha spist det i en rett i Monet’s Garden i Giverny.

Jeg visste ikke da at det var en innmatspølse som er røkt i ukesvis over bjørkeved. Jeg syntes det var en litt pussig bismak på det jeg spiste, men tenkte ikke så mye over det. Innmatpølse høres en smule uappetittelig ut, og det smaker ikke noe særlig heller.

Vi fant en koselig restaurant midt i sentrum av Vire som het «Le Robbery». Til tross for navnet så var prisene helt akseptable. Finn pleier alltid å si: «Detta er jo ran», når han leser menyer med stive priser 🙂 Det ble pizza og lasagne og is og kaffe til dessert.

Pizza i Vire

Pizza i Vire

Avranches

Notre Dame i Avranches

Notre Dame i Avranches

Vi la veien innom Avranches på veien mot Saint Georges. Ikke noe spesielt interessant sted, men det var pent der. Byggestilen begynner å endre seg noe når vi nærmer oss Bretagne. Det er mere stein og mindre bindingsverkshus.

Men som de fleste andre steder i Frankrike er det et velstelt sentrum med mye blomster. Og kirker, hvert eneste lille sted har minst en kirke. I Avranches tror jeg det var tre stykker. Vi var en rask tur innom Notre Dame(som betyr Vår Frues kirke).

Det ligger en botanisk hage i utkanten av byen med panoramautsikt over bukten på nedsiden. Vi tok oss ikke tid til å besøke denne.

Le Saint Georges

Hotellet, Le Saint Georges, var i grunnen ett kapittel for seg. Vi hadde booket dette ca en måned i forveien, ett såkalt familierom for fire til €44,-. De fleste hotellene som ligger nær Mont Saint-Michel var fullbooket, så dette så ut som ett greit alternativ. Men man får gjerne det man betaler for!

Rommet var egentlig ikke så ille. Det var klemt inn to dobbeltsenger der, men det vare bare såvidt det gikk å gå imellom sengene. En liten håndvask og en bitteliten dusj hadde man også fått lurt inn, rett ved siden av senga. Vi skjønte at vi var blant de heldige som hadde egen dusj, de fleste andre rommene måtte benytte dusjen på gangen. Der lå også toalettet som var felles for hele etasjen!

Blåskjell på St. Georges

Blåskjell på St. Georges

Hotellet hadde egen restaurant, og der var det ikke noe å si på standarden. Maten var kjempegod og billig. Jeg bestilte blåskjell og chips og det var kjempegodt. Det er visstnok høysesong for blåskjell i området i August måned. Disse var tilberedt i fløte og hvitvin, med mye løk, hvitløk og hakket persille. Finn valgte husets tre retters meny og var også godt fornøyd.

Det bør også sies at de som drev hotellet var veldig hyggelige og utrolig hjelpsomme. De får pluss for det, selv om hotell standarden ikke var den helt store.

Mont Saint-Michel «by night»

Jeg hadde håpet på godvær, rosa himmel og flott solnedgang, for å få noen skikkelige blinkskudd i kveldslys av Mont Saint-Michel. Vi dro bort til klosteret litt før solnedgang. Men det var for mye skyer og kjedelig lys, til å få tatt de helt store bildene. Men ett par brukbare ble det. Vi skal tilbake i morgen tidlig for å besøke selve øya og klosteret Mont Saint-Michel.

Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel

Kveldsstemning ved Mont Saint-Michel