Montlouis-sur-Loire

Været var mere overskyet i dag, enn på gårsdagens tur til bl.a Chateau d’Usse. I dag ble første stopp, for min del, i Montlouis-sur-Loire. Jeg var på jakt etter en minibank og men jeg passet på å ta en liten sightseeing tur gjennom den lille byen samtidig.

Døren til kirken var åpen og jeg kunne høre orgelmusikk fra innsiden. Så jeg gikk inn og fant en mann som satt ved orgelet, han øvde kanskje til neste messe. Det var ett koselig lite sted, men kanskje ikke all verden å se på her.

Jeg hadde avtalt å møte Finn i Amboise, så jeg fant bilen og dro videre. Han startet litt tidligere enn meg på sykkel, men vi kom frem til Amboise omtrent samtidig.

Kaker og sjokolade i Amboise

Jeg er ganske sikker på Chateau Royal d’Amboise ville vært verdt et besøk, men vi hadde planlagt å besøke et annen slott denne dagen, så tok bare en kjapp titt fra utsiden.

Byen Amboise var også ett sjarmerende sted. Dessverre pøste regnet ned da vi kom inn i byen, men vi fant det perfekte stedet for å vente på at regnskuren skulle gi seg: Patisserie Bigot. Jeg visste ikke hvor godt renommé dette konditoriet har, før noen uker etter at vi kom hjem.

Kakene og den egenproduserte  sjokoladen fra Patisserie Bigot har visstnok ett rykte som når langt utenfor Loire og ble etablert i 1912.

Dagen vi besøkte Amboise var Finn’s bursdag, så det var ett perfekt sted å feire dagen med kaker og sjokolade. Jeg spiste verdens beste napoleonskake og Finn valgte en eclair med karamellkrem.

Chateau de Chenonceau

Chateau de Chenonceau

Chateau de Chenonceau

Neste stopp på dagens rute var Chateau de Chenonceau. Dette slottet er ett av de mest kjente og populære i området, ja faktisk i hele Frankrike. Det er bare slottet i Versailles som har flere besøkende. Chateau de Chenonceau er et vakkert slott og hagene utenfor er fantastiske.

Slottet er bygget mellom 1513 og 1521. Det sies at det er ett slott formet av kvinner. Kong Henri IIs elskerinne Diane de Poitiers og også hans enke Catherine de Medicis var involvert i planleggingen av hagene. De designet hver sin del av hagen utenfor. Slottet er bygget over elven Cher. Den står på to brygger fra en gammel mølle.

Det ligger også en gård som tilhører slottet rett ved siden av, hvor de dyrker alle de vakre blomstene som du kan se overalt inne i slottet. Det sies at det blir satt opp nye ferske blomsterdekorasjoner hver eneste dag inne på slottet.

Dette er ett av slottene i Loire-dalen som man «må se».

Landsbyen Chenonceaux

Landsbyen ChenonceauxHvis du først kommer hit, så ta en spasertur i den lille landsbyen Chenonceaux også. Det er ett sjarmerende og vakkert sted med masse blomster og vakre bygninger.

Som sagt så spiste vi lunsj på en kafé inne i på Chateau de Chenonceau sitt område, men jeg er ganske sikker på at vi kunne ha fått bedre mat på en av restaurantene i landsbyen.

Skal man rekke å se det som er å se på slottene i Loire, så bør man ikke planlegge å se mer enn maks to per dag. Selv om vi ikke var innom slottet i Amboise, så var dette alt vi rakk denne dagen før vi måtte sett kursen mot Tours igjen.

For dere som er interessert i sykkelrutene, så har dere dagens rute her:

Vis Mandag 23.8.10 i et større kart