Pass, piller og penger. Skal du ut og reise, så er det visse ting du IKKE må glemme. Pass er i de fleste land den eneste form for gyldig legitimasjon. Så, selv om det ikke kreves for å passere grensa bør du allikevel ha det med deg for å være sikker på at du kan identifisere deg. Her er en liten liste over ting du absolutt ikke må glemme:

  • Pass! For sikkerhets skyld bør du sjekke utløpsdatoen. Mange land krever at passet skal være gyldig minst seks måneder etter innreise til landet.<br>
  • Penger! Ikke nødvendigvis i kontanter. Det kommer litt an på hvor du skal reise. En god regel er å ha litt lommepenger i landets valuta. Men reiser du i Europa, er det bra tilgang på minibanker og sjelden noe problem å ta ut kontanter. Ha alltid med deg minst to kort/kredittkort og ha dem aldri på samme sted. Ett i lommeboken og ett i safen på hotellet.<br>
  • Piller! Bruker du medisiner fast, så ta alltid disse med deg i håndbagasjen. Det gjelder selvfølgelig livsnødvendige medisiner, men også andre typer medisiner. Putter du migrene medisinene i kofferten, du har jo migrene bare en gang i halvåret allikevel….. Da kan du være sikker på at du får ett anfall på flyet!

Det er selvfølgelig mye annet du bør huske på å ha med deg, men jeg dette er huskeregel nummer 1 for min del. P.P.P – Pass, piller og penger!