Prada Luggage

Prada Luggage—o5com (Flickr.com)

Som regel drar vi med oss alt for mye når vi skal ut å reise. Jeg er ikke noe unntak selv, men jeg kommer meg litt for hver gang. Det er smart å tenke gjennom hva du skal ha med av klær før du pakker kofferten. Sjekk også hva som finnes på hotellet eller stedet der du skal bo, slik at du ikke fyller opp kofferten med fire store badehånklær hvis det allerede finnes på stedet. PPP – Pass, Penger og Piller har vi allerede vært innom. Det regner jeg med at du allerede har klart.

Her er min huskeliste for en reise til varmere strøk:

  • 3 bukser, jeg drar i jeans, de to andre er en vanlig lys hverdagsbukse og en litt penere bukse
  • 1 jakke, gjerne en blazer som både er behagelig å ha på en kjølig kveld, og i tillegg ser litt pyntet ut hvis du skulle trenge det
  • Undertøy, skal jeg være borte 14 dager tar jeg med meg 7 sett, sokker, truser etc. Man kan alltids vaske underveis. Husk nøytrale farger. Vi bruker gjerne mere gjennomsiktig tøy i varmen og en svart bh ser ikke bra ut under en hvit topp, eller en truse med store røde prikker gjør seg dårlig under en hvit bukse. Hudfarget eller hvitt er best.
  • Sko, her tar jeg alltid med joggesko for dager med mye tråkking, sandaler til stranden, og ett par sko som både er gode å gå i og ser bra ut til penklær.
  • Topper og gensere, jeg har alltid med en varm genser, i tillegg til diverse topper, t-shirts og bluser/skjorter. Velg ting som kan brukes sammen. Tenk praktisk, ta med plagg i farger som matcher hverandre.
  • Fotoutstyr. Kamera har jeg alltid i håndbagasjon, men ladere, ekstra minnekort, gorillapod og kortleser ligger i fotobagen i kofferten. Ta gjerne med en ekstern harddisk så du kan overføre bildene dine underveis. Jeg sørger alltid for å ha bilder lagret på minst tre steder for sikkerhets skyld. Tips! Er du jente og har speilrefleks, så kjøp deg en fotobag som ikke nødvendigvis ser ut som en. Crumpler og Golia har mange fine «feminine» med plass til det du vanligvis har i håndveska i tillegg til kameraet.
  • Toalettsaker, igjen sjekk hva som finnes på hotellet du skal bo på. Kjøp ett sett med reiseflasker, fås ofte på apoteket og  også steder som selger reiseeffekter. Hell shampo, balsam, såper, bodylotion etc på småflasker, så sparer du masse plass. Jeg pakker alltid flasker som inneholder flytende ting i plastposer(klok av skade….en gang fikk jeg impregnert ett par støvletter med hårspray. Korken hadde falt av og trykknappen på hårsprayflasken ble liggende i klem)
  • Smykker og stash. Ta aldri med ekte smykker på tur. Bruk kjeder og armbånd med glassperler e.l. De er dekorative og kan lett erstattes hvis du mister eller blir fråstjålet noe.

Hva du IKKE bør ha i kofferten!

Mange pakker med seg vin i kofferten når de skal reise hjem igjen. Dette er ikke ulovlig, men ikke alltid så smart. Hvis du er uheldig og en flaske rødvin knuses, er det ditt ansvar. Reiseforsikringen dekker ikke skade på hverken din egen eller andres bagasje i slike tilfeller. I verste fall kan du få krav om å erstatte medreisendes bagasje av egen lomme. Du kan risikere at en medreisende har en hvit Armanidress. Er det verdt risikoen?

I tillegg må man huske på at vinflasker er ganske tunge, og du kan fort komme over tillatt vekt for bagasje. Hvis du må betale overvekt på grunn av flaskene, så kan det faktisk være billigere å sjekke bestillingsutvalget til vinmonopolet. Det er slett ikke umulig at din vin finnes der. Da slipper du kanskje billigere unna!