I en travel hverdag er det ikke alltid at man har tid til å være nok sammen. Med en stor familie og mange barn har vi hele tiden forpliktelser som gjør at vi ikke alltid får gjort ting som par. Dette bestemte vi oss nylig for å gjøre noe med og satte kursen mot København.

Jeg og min mann fikk endelig bestilt turen til København og alt var klrt for en virkelig romantisk weekendtur. Uten barn og andre bekymringer hadde vi den tiden vi trengte for å slappe av og få nye inntrykk.

En kveld på danskebåten

20120610-031_4360299aDet hele startet med danskebåten fra Oslo til København. Dette er en fantastisk sjøreise som man gjør unna på en natt. Vi hadde aldri testet ut dette tilbudet før og var svært spente på hva vi hadde i vente. Vi sjekket inn og fant raskt frem til lugaren. Rommet var vakkert innredet og alt lå klart når vi kom. Det er noe ekstra deilig med å bare komme til et sted der alt er ordnet på forhånd. Ved å ta ferge til danmark får man alt tilrettelagt. Etter en kort stund forlot vi lugaren for å utforske skipet.

Det første som fikk vår oppmerksomhet var ikke overraskende taxfree-butikken ombord. Når man aldri er utenfor Norge ellers er det nærmest sjokkerende å se hvor billig det blir her. Det var uten tvil mange ting vi måtte planlegge å kjøpe inn på hjemreisen. Vi utsatte de store innkjøpene og bestemte oss for å sjekke ut serveringstilbudet ombord. Når man endelig kommer seg bort er det helt fantastisk å sette seg ned og bare nyte en halvliter på dekk. Dette er noe vi aldri gjør hjemme og desto bedre var det å koble av på denne måten.

Det endte selvfølgelig med at det ble flere øl og vi fikk raskt motivasjon til å dra på underholdningsshow. Et coverband spilte hele kvelden i loungen og det var full stemning hele tiden. Det ble nesten en utfordring å komme seg opp når båten kom til kai, men vi klarte det og stod klare til å utforske København.

Sightseeing

Etter å ha kommet i land fant vi raskt frem til hotellet. Her var det luksus på alle nivå, da min mann hadde stått for bestillingen. Stor suite med king size seng og boblebad og en balkongen med fantastisk utsikt. Det er ikke hver dag jeg opplever denne typen forhold og man kan jo ikke klage på at man skjemmes bort. Etter en liten time med avkobling var vi i gang med å se resten av byen. Turen gikk raskt opp til Amalienborg. Dette er på en måte obligatorisk og noe alle bør få med seg i København. Slottet var praktfullt og opplevelsen skuffet på ingen måte. Som de gamle hippiene vi er måtte vi selvsagt også ta oss en tur til Christiania. Det er spennende å se hvordan et undersamfunn kan være så annerledes og samtidig midt i byen. Innsjøen og området rundt Christiania er helt fantastisk vakkert og helt klart verdt et besøk. I sentrum er det utrolig mange spennende butikker og restauranter som man bare må få med seg. Vi måtte selvfølgelig på ekte dansk bakeri og spise kake. Nivået her er et helt annet enn i Norge og dette måltidet var med å gjøre dagen helt fullkommen.

SPA-behandling og Noma

På den andre dagen hadde vi bestemt oss for å ta det helt med ro og bare nyte tiden sammen. Derfor bestilte vi oss behandling på et SPA-senter i nærheten av hotellet. Her kunne man få det fleste typer behandling. Alt fra gjørmebad til massasje og ansiktsbehandling var tilgjengelig. Derfor brukte vi likegodt noen timer for å få med oss mest mulig. Det startet med en utrolig behagelig thailansk massasje.

Etter dette prøvde vi ut ulike kurbad som skulle være helsebringende. Jeg er nok usikker på helseeffekten men deilig var det uansett. Behandlingen ble avrundet med ansiktsbehandling og hodemassasje.

Det var derfor to ganske sløve nordmenn som forlot stedet og dro videre til gourmetrestauranten Noma. Dette spisestedet er opptil flere ganger blitt kåret til verdens beste og det er ikke uten grunn at de har fått denne tittelen. Vi gikk for en 8-retters meny med vinpakke. Prisen var ikke verre enn det man betaler på restauranter av langt dårligere kvalitet i Norge. Maten levde absolutt opp til sitt rykte og det var fantastisk å oppleve et slikt konsept. Her står nordisk mat i sentrum og de gjør det på en innovativ og spennnede måte. Servicen var svært profesjonell og vi fikk en ypperlig kveld.

Dessverre var dette den siste dagen vi hadde før hjemreise til Norge. Derfor ble det en liten bytur etter restaurantbesøket. København er kjent for å ha et fantastisk uteliv og det var ikke vanskelig å finne de riktige stedene. Når man har familie hører slike opplevelser med til sjeldenhetene og vi valgte derfor å benytte oss av muligheten.

Hjemreise

Reisen til København var en vanvittig god opplevelse og det var nesten litt trist å begi seg ut på turen tilbake til Norge. Heldigvis skulle vi ta danskebåten tilbake og visste derfor at det gjenstod mye morro. Ikke uventet gikk ferden igjen rett i taxfree-butikken. Denne gangen skulle vi gjøre alle innkjøpene og det tok derfor ganske lang tid. God whiskey og vin ble kjøpt inn samt gaver til alle barna.

Etter shoppingen gikk turen rett i loungen. Siste kveld på tur måtte benyttes på beste måte og vi tok derfor del av festlighetene. Det var mange andre nordmenn som var på vei tilbake til Norge denne dagen. De fleste så ut til å ha ønske om å avslutte turen med en skikkelig fest. Vi lot oss selvfølgelig rive med av stemningen og det ble en sen kveld.

Det var vemodig at turen skulle ta slutt så raskt. Selvfølgelig ville vi gjerne ha hatt noen uker med ferie for oss selv. Men sånn er det med familie og andre forpliktelser. Man setter mer pris på de øyeblikkene man har og vi er svært glade for at vi tok turen til København. Det ble en opplevelsesrik helg som vi neppe vil glemme med det første.