Fra Saint-Malo til Cap Fréhel

Dagens planlagte rute går fra Saint-Malo til Cap Fréhel. Været er ikke helt bra i dag heller, ikke regn men litt grått. Vi kjørte mot Dinard og fulgte veien langs kysten oppover mot Cap Fréhel.

Strendene langs kysten her er helt fantastiske, men det er ikke på langt nær så mye turister her som f.eks fra Deauville til Cauborg.

Stranda i St. Lunaire

Stranda i St. Lunaire

Det første stedet vi stoppet var i St. Lunaire. Et trivelig lite sted med flott strand og en lang rekke med omkledningsbokser med røde og hvite tak.

Det er noen tøffinger som bader, men stranda er ganske tom for folk. Det ser ut til å være ganske kaldt i vannet.

Det er enorm forskjell på høyvann og lavvann langs kysten her. Ved lavvann må du gå laaangt for å få kroppen under vann.

Lavvann

Lavvann

Finn 50 år i dag! Hipp hipp hurra!

Finn har bursdag i dag og fyller 50 år! Det ble mange telefoner og tekstmeldinger på denne turen.

Bretagne

Nå har jo vi vært mer i Normandie enn i Bretagne i løpet av turen, men av det lille vi har sett, så ser naturen litt mer ut som langs norske veier. Det vokser kløver og prestekrager i veikanten, og det er ikke like grønt som i Normandie.

Byggestilen er stein, alt er bygd i stein, hus, garasjer, låver og fjøs. Det er ikke fullt så mye blomster og «stæsj» i hagene til folk her som litt lenger sør i Normandie.

Lunsj i El Guido

Lunsj i El Guido

Lunsj i El Guido

Vi stoppet på ett lite sted som het El Guido og spiste lunsj. Det lå ett hotel og en cafe vegg i vegg, begge serverte lunsj men hotellet hadde tre ganger så høye priser.

Vi valgte caféen. Laks til Finn og blåskjell i curry til meg. Det var både godt og billig 🙂

Chateau Latte

Vi kjørte videre mot ett sted som het Chateau Latte. Det var avmerket som ett severdig sted på kartet, så vi tenkte vi fikk stoppe og se.

Chateau Latte

Chateau Latte

Det var masse folk og biler der, men for å være ærlig så var vel ikke dette noen stor severdighet. Med mindre man er over gjennomsnittet interessert i historie.

Stedet så mer ut som ett fort enn ett slott.

Cap Fréhel

Cap Fréhel

Cap Fréhel

Cap Fréhel lå bare noen kilometer unna Chateau Latte.

Utsikten her hadde sikkert vært flott på en godværsdag. Man kunne gå trappen til topps i fyret, men siden det var såpass grått og disig, sto vi over klatreturen og gikk bare litt rundt på området.

Det mest spesielle ute på pynten her var de lange slettene med blomstrende lilla lyng. Innimellom lyngen var det felter med gule blomster. Det så ut som svær åker i Hansen & Dysvik farger.

Typisk kystbilde fra Bretagne

Typisk kystbilde fra Bretagne

Utsikt fra Cap Fréhel

Tilbake i Saint-Malo

Vi tok raskeste vei fra Cap Fréhel og tilbake til Saint-Malo. Vel tilbake i Saint-Malo skulle vi ut å feire jubilanten. Vi spurte på hotellet om de hadde noen bra restauranter å anbefale og vi fikk tre forslag. Vi valgte en som het L’Absinthe. Det var ikke noe heldig valg dessverre. Min mat var i grunn ok, men Finn fikk ett spyd med kjøtt som var seigt som gummi.

Det er første gang jeg har opplevd at han har klaget til en kelner på maten på en restaurant, men det eneste hun sa var «I’m sorry». Han burde ha fått ny mat eller sluppet å betale for retten. Men men…, vi har spist så mye god mat på denne ferien, at vi ble enige om at det ikke var noen stor krise. Vi forsetter heller feiringen i morgen 🙂