Sightseeing i Saint-Malo

Været i Saint-Malo var ikke helt topp i dag. Jeg var fortsatt helt mør i beina etter gårsdages klatring på Mont Saint-Michel, men etter kaffe og frokost på senga(+ litt ibux og paracet) var jeg klar for en ny runde med sightseeing her i Saint-Malo.

Saint-Malo

Sjømat er spesialiteten i Bretagne

Vi ble enige om å ta en hviledag i byen, i stedet for å ta den turen vi hadde planlagt i dag. Det er mest hyggelig å se seg rundt i godvær.

Så vi ruslet litt rundt i de trange gatene her og så etter et fristende sted å spise lunsj. Vi valgte under tvil, Pizzeria L’Adriano i 14 rue Sainte Barbe. De får pluss for hyggelig og hjelpsom betjening. Men maten var vel så som så.

The Ramparts i Saint-Malo

Saint-Malo

Saint-Malo

Vi gikk videre opp på muren, The Ramparts, som går rundt hele den gamle bydelen i Saint-Malo, kjent som Intra Muros. Det finnes trapper flere steder langs muren, hvor du kan komme deg opp eller ned.

Noen steder er det også kunstgallerier inni selve muren, med inngang midt i trappen.

Utsikt fra muren i Saint-Malo

Utsikt fra muren i Saint-Malo

Vi spaserte litt over halvparten av runden oppå muren. Det er flott utsikt mot de fine sandstrendene rundt Saint-Malo og også ner i smugene i den lille bykjernen.

Vi stoppet litt her og der og hørte på gatemusikanter og tittet på kunstnere som satt og malte bilder, både i gatene og nede i byen.

Byhus i Saint-Malo

Byhus i Saint-Malo

Storbrann i Saint-Malo i 1944

Saint-Malo ble utsatt for en storbrann i August 1944, hvor hele 80% av byen ble ødelagt.

Men i dag er byen totalt gjenoppbygd med den gamle byhus stilen i behold.

Turistkontoret i Saint-Malo

Hvis du kommer hit så stikk innom turistkontoret i Saint-Malo. Der vil du finne ut hva som skjer i byen mens du er her og hva som er verdt å se i området rundt.

Office de Tourisme de Saint-Malo
Esplanade Saint-Vincent
35400 Saint-Malo

Noe særlig mer ble ikke gjort denne dagen. Jeg slang meg ned på senga når vi kom tilbake på hotellet og kom meg ikke opp igjen. Denna sjølufta tar på 🙂

Finn tok sen en tur på egen hånd og fikk seg litt mat, mens jeg tok et par proteinbarer og sovnet på hotellet(Inter Louvre i Saint Malo).

Man blir ganske sliten av å være så mye på farten og jeg får nesten hetta av å tenke på alle bilder som skal sorteres og settes i system når jeg kommer hjem. Foreløpig har jeg rundt 1200 bilder, og flere kommer det til å bli innen søndagen da vi dessverre blir nødt til å reise hjem igjen.

Saint-Malo er en livlig by, med mye uteliv og restauranter