En rolig dag i Lisieux

I dag har vi tatt det med ro og bare vært turister i Lisieux, byen vi bor i. Vi startet med en tur innom turiskontoret.

Utenfor turistkontoret i Lisieux

Utenfor turistkontoret i Lisieux

Sightseeing for dummies i Lisieux

Bare å følge den blå stripa

Bare å følge den blå stripa

I Lisieux har de gjort det enkelt, de har rett og slett malt en blå stripe som går forbi alle severdighetene i byen. Den begynner og slutter utenfor turistkontoret. Sighteseeing for dummies 🙂

Basilique de Ste-Thérèse

Lisieux har tre store kirker, men den nyeste og flotteste av dem er Basilique de Ste-Thérèse. Den ligger på en høyde, lett synlig fra mange steder i byen. En av de første etappene i Tour de France i år ble avsluttet akkurat her i bakken opp til basilikaen.

Målgang i Tour de France 2011

Målgang i Tour de France 2011

Kirken ble bygget til ære for Thérèse Martin, en ung bonde jente fra Alencon, som gikk i kloster

Basilique de Ste-Thérèse

Basilique de Ste-Thérèse

allerede som 15 åring. Hun døde av tuberkulose når hun var 24, men før hun døde skrev hun en bok som het «The Story of a Soul» som har blitt en av de store klassikerne blant katolske bøker.

Kirken er litt av ett syn, både utenfra og inni.

Marked i Lisieux

Marked i Lisieux

Marked i Lisieux

Vi fulgte den blå stripa ned mot byen igjen, og fant ut at det var markedsdag i sentrum. Det er visstnok ett fast innslag i byen på onsdager og lørdager.

Hjemmelagede sukkertøy

Hjemmelagede sukkertøy

Det var ikke så veldig stort, men mye forskjellige ting å se på. Mye hjemmelagede produkter, som ost, honning, karameller og sukkertøy. I tillegg var det en del håndverkere der, en glassmester og en gammel mann som lagde river. Og det var broderier og malerier å få kjøpt.

Vi kjøpte med oss litt godterier og gikk for å spise lunsj, men siden klokka var over to var det umulig å finne noe som vår åpent. Så vi endte opp med sandwich og cola på en benk ved markedet.

Middag på Grand Hotel el’Esperance

På kvelden gikk vi ut for å spise middag. Det er utrolig stille i Lisieux på kvelden. Noen restauranter og cafeer er det, men det er lite uteliv her, til og med i helgene. Vi bestilte en tre-retters på el’Esperance. Jeg bestilte en tomat og mozzarella salat til forrett og Finn bestilte røkelaks med en pate ved siden av. Det var godt!

 

Ikke noe å si på garnityret, men biffen var seig som gummi

Ikke noe å si på garnityret, men biffen var seig som gummi

Til hovedrett bestilte vi biff begge to. Det var delikat tilberedt, men biffen var ikke bra. Her må kokken ha vært i skikkelig dårlig humør. Det smakte svidd og selv med skarpe biffkniver var det vanskelig å få skjært den. Hadde vi vært like tøffe som Ramsey eller Hellstrøm så hadde den gått rett i søpla, men høflige som vi er så sa vi ingenting og prøvde å få det ned.

Eplene?

Joda, de var representert i dag også. Denne gangen som aperitif. Vi fikk Pommeu, en blanding av cider og calvados. Det er tydligvis vanlig å servere som aperitif her, men jeg tror den hadde passet bedre som dessertvin.

Vi rakk ikke hele den «blå stripa», men det er faktisk ganske mye å se i Lisieux. De fleste guide bøker skriver bare om basilikaen og anbefaler å kjøre videre til neste by. Jeg skal være enig i at sentrum her er ganske kjedelig, men det er noen perler innimellom. Det ligger blant annet ett historisk musem her i Lisieux som ser utrolig fint ut. En lang rekke med bygninger i den typiske bindingsverk stilen.  Men det får bli en annen gang.

Det var dagens sightseeing i Lisieux!