Tours – Byen er ett perfekt utgangspunkt for å utforske Loire

Gamlebyen i Tours

Gamlebyen i Tours - Place Plumerau

Etter å ha planlagt og lagt opp ruter flere måneder i forveien, er vi nå på vei til Tours i Loire dalen. Tours ligger sentralt i Loire og er ett perfekt utgangspunkt for å besøke alle de berømte slottene og severdighetene Loire har å by på.

Vi landet på Orly, Paris ca 10:00. Vi hadde reservert en leiebil på forhånd, en VW Golf stasjonsvogn med god plass for kofferter, til og med sykkelkofferten gikk fint inn med nedlagte seter. Mannen som bak skranken på flyplassen hadde aldri sett en så stor og lurte på hva i all verden vi haddde med oss 🙂

Vi hadde bestilt leilighet på forhånd, ved Adagio City Aparthotel. Vi hadde en kort stopp langs motorveien A10 for å få litt mat før vi satte kursen mot vårt mål, byen Tours i Loire.

Kjøreturen fra Paris til Tours var ca 230 km. Jeg kjøpte Navigon for iPhone med denne ferien, spesielt i tankene, og det gjorde en flott jobb gjennom hele ferien.

Å bo på Adagio City Aparthotel i Tours

Leiligheten var fin, ganske liten, men alt var helt nytt. Ett soverom, en liten stue/ kjøkken og bad. I beskrivelsen av leiligheten står det opptil 4 personer kan bo der. Kanskje mindre barn kunne sove i sovesofaen, men for to voksne …….. tror ikke det!

Dobbelsengen i soverommet var heldigvis mye bedre. En amerikaner ville antageligvis trodd han hadde fått enkeltrom, men vi fikk plass begge to, selv om det var litt trangt. Og renhold er bare en gang i uken! Men det er slik konseptet er og sikkert en av grunnene til at prisen er ganske lav. Rommet hadde gratis internett-tilkobling, ikke noe trådløst nettverk, bare kabel.

Place Plumereau

Au Burau på Place Plumerau

Au Burau på Place Plumerau

Vi hadde tid til litt sightseeing i byen Tours etter å fått på plass alle tingene våre. Og vi var sultne!

De fleste restauranter serverer lunsj fra 12.00 til 14.00, og etter det stenger serveringen til 19.00 på kvelden. Det er desverre normalt i de fleste europeiske land, bortsett fra de skandinaviske landene, hvor vi kommer fra.

Men noen få av restaurantene på Place Plumereau serverer mat hele dagen. Så vi hadde en sen lunsj/tidlig middag på Au Bureau før vi gikk tilbake til Adagio City Aparthotel å få en god natts søvn.

I morgen blir første dag med rundtur på sykkel med følgebil 🙂