Noen av de mest kjente reisemål i Tyskland

Millioner av besøkende strømmer til Tyskland hvert år, og som hvert år passerer det tallet vokser seg større. USA alene står for nesten 3 millioner besøkende hvert år. Besøkende til Tyskland kommer til dette gjestfrie folket, så vennlige av natur.

Tyskland har ett fantastisk landskap og en naturlig skjønnhet. Her finner du hoteller og overnattingssteder i verdensklasse for kjendiser og jet-settere.

Men det finnes også mengder av overnattingssteder tilgjengelig for alle slags budsjett. Mange leier ut rom i sine egne hus, og kjører du langs landeveier vil du se «Zimmer Frei» skilt rett som det er.

Her er en liste over noen av de beste attraksjonene som man «må se» i Tyskland, forøvrig i ingen spesiell rekkefølge.

Schwarzwald

Schwarzwald

Schwarzwald—Stephan A (Flickr.com)

Store skogsområder, hovedsaklig av furu, ligger i sørvestlige Tyskland. Schwarzwald er kjent for å være opprinnelsen til gjøkur. Området har fått navnet sitt fra de mørke skyggene av gran og furu trær som vokser veldig tett der.

Schwarzwald tilbyr første klasses fotturer, camping, og også skiturer på vinteren. Reisende på budsjett kan finne gode tilbud på overnatting og overnattingssteder i byene som omgir Schwarzwald.

De frisiske øyene

Amrum

Amrum—abbilder (Flickr.com)

Disse øyene faktisk spenner langs kysten av tre land: Tyskland, Danmark og Nederland. Sylt er den største og mest befolkede av øyene og er et kjent reisemål for Europas jet-settere, så vel som naturister.

Amrum er også et hot turist sted, men mindre overfylt. De uberørte strendene, panoramautsikten, og relativt uberørte steder fortsetter å trekke til seg turister som ønsker å slippe unna det maset man gjerne opplever på mer tradisjonelle destinasjoner.

Oktoberfest i München

Oktoberfest munchen, Oktoberfest 2010-79

Oktoberfest munchen, Oktoberfest 2010-79—idirectori (Flickr.com)

München påstår at det er ølets hjemsted. Om det er tilfelle skal være usagt, men faktum er at 6 millioner besøkende kommer for å oppleve oktoberfesten hvert år.

Oktoberfesten er kjent verden over som en feiring av bayersk øl og varer flere uker, fra midten av september til begynnelsen av oktober.

Den 200 år gamle festivalen inneholder hendelser som parader, øl telt, hornmusikk og «heimat-musik», fester med autentisk tysk mat og mengder av utstillinger av alle slag.

Berlin – Tysklands hovedstad

Berlin Reichstag

Berlin Reichstag—az1172 (Flickr.com)

Berlin er Tysklands største by og er landets hovedstad. Siden fallet av Berlinmuren snart to tiår siden, har byen vokst og utviklet seg til en moderne, hektisk storby som er stolt av å se mot fremtiden og samtidig bevare fortiden.

Det finnes landemerker for å minne besøkende på de merker historien har satt på byen, men mye av Berlin har nå en umiskjennelig amerikansk stemning. Berlin burde være på alles liste over steder å besøke i Tyskland

Neuschwanstein Castle

Neuschwanstein Castle

Neuschwanstein Castle—Nite Dan Enjoypixel (Flickr.com)

Nær den østerrikske grensen, ligger Neuschwanstein slott. Dette er den mest fotograferte bygningen i Tyskland.

Det er også den mest berømte av alle de tyske slottene og var inspirasjonen for Disneys Tornerose Slott som ligger i Disneyland. Neuschwanstein Castle ble bygget i det 19. århundre av kong Ludwig II.

Fotografering av interiøret på slottet er strengt forbudt, det er opphavsrettslig beskyttet.

Bodensjøen

Gate at Meersburg

Gate at Meersburg—jodastephen (Flickr.com)

Lake Constance som den heter på engelsk, eller Bodensjøen som vi kaller den i Norge,  ligger mellom Tyskland, Østerrike og Sveits. Rekreasjonsområdene rundt sjøen trekker mange turister fra hele Europa hvert år. Alle byene som ligger rundt Bodensjøen har også sine byfester, som for eksempel Seehasen festen i Friedrichshafen.

Et par av de trivelige småbyene rundt Bodensjøen er Lindau og Meersburg. Rådhuset i Lindau er fantastisk dekorert og absolutt verdt å se. Meersburg er en rolig liten by, det vil si, når det ikke er en eller annen fest på gang i byen. Fra Meersburg kan du også ta båten over til blomsterøya Mainau.